Kategorie

ZELNÍČKOVI nyní s dárkem zdarma

Vybrané výrobky Fondu Sidus
můžete zakoupit i v síti lékáren


ZDRAVÁ VÝŽIVA » Pickles - Zdravá firma
Pickles - Zdravá firma

INFORMACE: 739 658 822 nebo pickles@fondsidus.cz

JAK PODPOŘIT ZDRAVÍ SVÝCH ZAMĚSTNANCŮ?
Zajímavou alternativou pro zaměstnavatele může být zapojení se do nenápadného a nenákladného projektu PICKLES – ZDRAVÁ FIRMA.
Pomůžeme vám snížit vaše náklady - zaměstnanci, kteří si oblíbí pickles, mají lepší imunitu. Jsou tedy méně nemocní a nebudou vám chybět v týmu, ani při realizaci důležitých projektů.

CO JE TO PICKLES?

Pickles je zelenina, která určitou dobu byla vystavena kvalitním mléčným bakteriím. Samozřejmě je čerstvá zelenina pro organismus dobrá, jenže kvašená zelenina je daleko lepší. Dochází zde totiž k zvýšení množství vitamínů, uvolnění minerálních látek a především nezbytných trávících enzymů.

CO NENÍ PICKLES?
Není to skutečně obyčejný salát a není to ani pouze nakrouhané a ochucené zelí. Rozhodně to není ani zelí zalité lákem.

PROČ JÍST PICKLES, KTERÉ JE BEZ KONZERVANTŮ, CHEMIE A STERILIZACE?

  • Obsahuje vyšší množství vitamínu C než  čerstvá zelenina, a to díky mléčnému kvašení
  • Obsahuje vitamín B12, jež podporuje správnou funkci nervové soustavy
  • Obsahuje vápník, železo, draslík, zinek, fluor, hořčík a také důležité enzymy
  • Obsahem všech těchto látek aktivně podporuje imunitní systém, který tak snadněji bojuje s viry a bakteriemi
  • Chutná kysele, ale v těle se chová jako zásaditý záchranář, který podporuje činnost střev a pomáhá vylučovat toxické látky z těla.
  • Svou zásaditostí je výbornou prevencí proti onkologickým chorobám
  • Pomáhá proti alergiím, únavě, smutku
  • Upravuje pH krve, slin a moči, dále snižuje vysoký tlak a naopak zvyšuje tlak nízký

MŮŽETE SI VYROBIT PICKLES SAMI?
Můžete, a domácí výrobu všem doporučujeme. Je sice pracná a časově náročná, ale výsledek stojí za to. Protože v kanceláři podmínky k výrobě většinou nejsou vhodné, můžete se s důvěrou obrátit na naši manufakturu a na naše, generacemi „vyšlechtěné“ bakterie : )

JAK SE DO PROJEKTU ZAPOJIT?
Jako zaměstnanec přesvědčíte vašeho šéfa, že chcete přes zimu jíst kvašenou zeleninu. Pokud jste šéf, nikoho přesvědčovat nemusíte a můžete ihned jednoduše objednat. Osvědčené pravidlo říká, že si každý zaměstnanec může odebírat pro svoji každodenní potřebu v práci i doma. Nenásilnou formou tak podpoříte přísun důležitých vitamínů a enzymů pro své zaměstnance.


JE NAŠE PICKLES DRAHÉ?
Není. Cena je naopak obvyklá a setkáte se s ní při nákupu opravdu poctivě kvašené zeleniny bez konzervantů a jiné chemie.

CENA: 315 Kč / balení 3 kg, CENA DOPRAVY: 50 Kč

SLOŽENÍ: BÍLÉ ZELÍ, MRKEV, CIBULE, MOŘSKÁ SŮL (NA PŘÁNÍ PŘÍPADNĚ DOSLAZUJEME CUKREM)

EXPIRACE: 45 DNÍ

UCHOVÁVEJTE při teplotě od +1 až 8°C

Informace a objednávky můžete provést na telefonním čísle 776 555 125 a emailu pickles@fondsidus.cz .

Standardní rozvozový den je středa. Rozvoz zajišťujeme zatím jen pro pražské firmy (a školy). Mimopražským zákazníkům zasíláme objednané zboží službou PPL. Kapacita naší manufaktury je omezená. Proto je lepší včas rezervovat.

Návod na výrobu kvašené zeleniny

Nakrouháme zelí a nasolíme (hrubozrnnou mořskou solí). Následně zelí řádně v rukou uhněteme (při větším množství  zelí klasicky našlapeme). Díky soli a mechanické práci zelí pustí šťávu a změkne. Poté přidáme ostatní zeleninu, řádně promícháme a vložíme do kvasné nádoby (např. zeláku či čtyřlitrových sklenic). Nyní ideálně naočkujeme zeleninu správnými bakteriemi. Bakterie získáte buď zakoupením kvalitního pickles v obchodě (a použijete z něj šťávu jako očkovací látku). Hmotu zatížíme tak, aby byla cele ponořena a necháme při pokojové teplotě kvasit. Doba kvašení se odvíjí od teploty okolí a činí 4-10 dní. Poté pickles uložíme do chladu (např. ve sklenicích do lednice). Chlazené pickles nám vydrží dlouhou dobu, klidně půl roku. Vždy dbejte na to, aby zelenina byla ponořena v kysané šťávě.

Nezapomeňte si vždy ponechat trochu šťávy pro očkování následující výroby.

Složení Pikcles Siduáček: Bílé zelí, mrkev, cibule, mořská sůl

"Malá (r)evoluce" ve školním stravování